Ανάποδη Μηλόπιτα με Σαλέπι Όλυμπος

Ανάποδη Μηλόπιτα με Σαλέπι Όλυμπος

Συστατικά

Υλικά για 8 μερίδες

  • 6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ βούτυρο
  • 20 γρ σταφίδες
  • 30 γρ καρύδια
  • 200 γρ ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα

Για το παντεσπάνι

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 4 φακελάκια Σαλέπι Όλυμπος
  • 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κγ baking powder

Εκτέλεση


Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε με μία λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε στην φόρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα, βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Σαλέπι Όλυμπος, τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα πάνω από το μήλα. Ψήνουμε στους 180°C βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά. Όταν το κέικ είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε. 
  3. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Περισσότερες Συνταγές

Μοιραστείτε στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, δοκιμάζοντας τις συνταγές μας που περιλαμβάνουν σαλέπι.

mug