Μήλα ψητά με κρέμα από Σαλέπι Όλυμπος

Συστατικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 4-5 μεγάλα μήλα
  • 2 φακελάκια Σαλέπι Όλυμπος
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 πορτοκάλι, τον χυμό του
  • 200 γρ. γλυκό κρασί
  • 1 πορτοκάλι, τον χυμό του

Για τη σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κόβουμε τα μήλα στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί τη μισή ζάχαρη, ακουμπάμε πάνω τα μήλα, προσθέτουμε το σαλέπι, την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα, το πορτοκάλι, το κρασί, και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι τα μήλα να είναι έτοιμα.
  • Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε σε σαντιγί. 
  • Σερβίρουμε τα ψητά μήλα με με την σαντιγί στο πλάι
mug