Ο κορμός που μυρίζει Χριστούγεννα με Σαλέπι Όλυμπος!

Συστατικά

Υλικά για 8-10 μερίδες

  • 6 αβγά μεσαία, το ασπράδι
  • 2 φακελάκια Σαλέπι Όλυμπος
  • 150 ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

  • 4 φακελάκια σαλέπι Όλυμπος
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

  • 2 φακελάκια Σαλέπι Όλυμπος
  • 200 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι
  • 250 γρ. κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και χτυπάμε σε μαρέγκα, προσθέτουμε τις ζάχαρες και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.  
  • Απλώνουμε τη μαρέγκα σε μία λαδόκολλα ψήνουμε για 15 λεπτά, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15 ακόμη λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το σαλέπι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε σφιχτή κρέμα.
  • Συνθέτουμε το ρολό. βάζουμε την μισή κρέμα (κρατάμε την υπόλοιπη για το σερβίρισμα), προσθέτουμε την μαρμελάδα, τα κόκκινα φρούτα, τυλίγουμε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σερβίρουμε με επιπλέον κόκκινα φρούτα στην κορυφή.

Περισσότερες Συνταγές

Μοιραστείτε στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, δοκιμάζοντας τις συνταγές μας που περιλαμβάνουν σαλέπι.

mug