Τρίγωνα πανοράματος με αρωματική κρέμα Σαλέπι Όλυμπος

Τρίγωνα πανοράματος με αρωματική κρέμα Σαλέπι Όλυμπος

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 2 φακελάκια Σαλέπι Όλυμπος
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 320 γρ. νερό

Για την κρέμα

  • 2 φακελάκια Σαλέπι Όλυμπος
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας

Για τα τρίγωνα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το γαρνίρισμα

  • φυστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σαλέπι Όλυμπος, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τα αβγά και βάζουμε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια δεμένη κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα διπλώνουμε στη μεγάλη πλευρά τους στα τρία, βουτυρώνοντας ανάμεσα με λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε σε τρίγωνο. Με ένα μαχαίρι σκίζουμε τη μία πλευρά του τριγώνου για να σχηματίσουμε μια θήκη. Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο σε μπαλάκι και τοποθετούμε μέσα στο τρίγωνο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με τα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα. Όταν ψηθούν τα βουτάμε ζεστά όπως είναι στο κρύο σιρόπι.
  4. Χτυπάμε την κρέμα να αφρατέψει. Τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα τρίγωνα.

Περισσότερες Συνταγές

Μοιραστείτε στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, δοκιμάζοντας τις συνταγές μας που περιλαμβάνουν σαλέπι.

mug